divendres, 3 de gener del 2014

La Wikipedia

"Wikipedia és una enciclopèdia digital que es troba disponible a través d'Internet. Es tracta d'una publicació d'accés lliure i gratuït, amb més de 15 milions d'articles redactats per voluntaris en més de 200 idiomas" (http://definicion.de/wikipedia/)

El dilluns 18 de novembre a classe de GTIC vam treballar la Wikipedia. Per tal d'entendre el seu ús i  funcionament, vam cercar informació sobre els pilars bàsics d'aquesta, el seu estil... i vam respondre algunes preguntes. 

Com a activitat pràctica, havíem de crear un espai a la Wikipedia, o bé ampliar algun espai ja existent amb més informació. 


Ens vam agrupar en grups de tres i vam decidir el tema que tractaríem, el meu grup vam decidir ampliar la pàgina de "Dent", creant un apartar que parlés del creixement de la dent.


Primer ens vam haver d'enregistrar a Viquipèdia. Un cop ja teníem el nostre compte a Viquipèdia, vam entrar a la pàgina que volíem modificar i hi vam clicar "modificar"





Vam buscar informació sobre el creixement de la dent i quan la van haver trobat, la van enganxar i van fer una referència a la pàgina d'on havíem extret la informació.

Com hi havia una paralela que no era del tot entendible vam decidir hipervinvularla a una pàgina en la que la definís. Per fer-ho, vam clicar al símbol de hipervincle i hi vam enganxar l'URL de la pàgina on definia el concepte.


Fotografia extreta del blog Futura educadora dels infants


Per última va fer la referència a la pàgina d'on havÍem treta la informació. Per fer-ho cliques "Més" - "Referència" i s'enganxa l'URL de la pàgina de la referència.

Fotografia extreta del blog Futura educadora dels infants






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada