dimecres, 23 d’octubre del 2013

Anàlisi del blog "tic-tac, aprenem"


tic-tac, aprenem, escrit per la professora Mª Carmen Devesa i els seus alumnes de tercer cicle, és un blog professor-alumnes dirigit a les famílies dels alumnes, als mestres i tot aquell que estigui interessat en l'educació i en aprendre.

Està conformat, principalment, per entrades de textos, fotografies en format presentació, diapositives i vídeos dels YouTube. Aquestes entrades acostumen a combinar el text introductori amb fotografies, vídeos o diapositives.

Utilitzen una plantilla personalitzada, de fons clar i amb una capçalera d'una fotografia amb materials de dibuix. Els colors predominants són el rosa i el blanc.

En quant a la seva estructura, hi ha una gran quantitat de gadgets (traductor, codi QR, google apps de l'escola, l'aula virtual, tasques i treballs, un rellotge, àlbums de Picasa, el temps, núm. de visites...). També tenen gadgets dels blogs als que segueixen i a la part inferior esquerra tenen una llicència CreativeCommons. Les etiquetes que utilitzen són les anomenades etiquetes de núvol.


En la part superior hi ha un menú de sis pàgines: La pàgina principal, en la que les entrades solen parlar dels treballs que es fan a classe, la pàgina de projectes, on les entrades són links en forma d'imatges, la pàgina de famílies, on es pengen entrades que tenen com a objectiu orientar a les famílies per educar bé als seus fills, la pàgina de recursos en la que hi ha lliçons didàctiques, la pàgina d'eines 2.0, on les entrades són d'un caire més informatiu i explicatiu sobre la utilització de les eines 2.0, i per últim la pàgina tutorials, que la conformen diapositives i arxius d'audio.

No totes les entrades del blog tenen comentaris, però no és extrany que les comentin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada