dijous, 24 d’octubre del 2013

Anàlisi del blog "La despensa de Leonardo"


La despensa de Leonardo, escrit pel Departament de Dibuix del IEDA, és un blog de professor dirigit als mestres, sobre tot als de l'àmbit del dibuix.

Està conformat, principalment, per entrades de textos, fotografies, presentació d'imatges, diapositives i vídeos dels YouTube. Aquestes entrades acostumen a combinar el text introductori i/o explicatiu amb fotografies, vídeos o diapositives.

Utilitzen una plantilla personalitzada, de fons blanc i una capçalera amb una fotografia del dibuix del perfil d'un home. Els colors predominants són el blanc, el marró i el blau.

En quant a la seva estructura, hi ha una gran quantitat de gadgets (categorías, entradas recientes, archivos, agenda artísitca, portal web del IEDA, seguir el blog por e-mail, agenda cultural de RTVE,  núm. de visites...). També tenen a la part esquerra una llicència CreativeCommons. Les etiquetes que utilitzen són les anomenades etiquetes de núvol.

En la part superior hi ha un menú de set pàgines: La pàgina principal (Home), en la que les entrades solen proposar eines i programes de dibuix i tecnologia per utilitzar amb l'alumnat, la pàgina "sobre este blog", on hi ha una presentació del blog i una declaració d'intencions, la pàgina "1º bachillerato", on es pengen entrades de dibuix tècnic i artístic, cultura audiovisual i volum, orientat a nens de primer de batxillerat, la pàgina "2º bachillerato" en la que hi ha activitats i informació sobre diseny i dibuix tècnic i artístic, la pàgina "despensa de recursos", on pengen recursos de cultura audiovisual, dibuix artístic, diseny, volum i dibuix tècnic, la pàgina "Zona online", on es penjan vídeos, mitjans audiovisuals, fotografíes, diseny 2D i 3D... Per últim la pàgina "agenda cultural", que la conforma el noticiari sobre esdeveniments artístics i activitats culturals.

Les entrades no solen estar comentades.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada