diumenge, 27 d’octubre del 2013

Prezi

Tal i com defineix la Wikipedia, Prezi és una aplicació multimèdia per a la creació de presentacions similars a Microsoft Office PowerPoint o a Impress de LliureOffice, però de manera dinàmica i original. La versió gratuïta funciona només des d'internet i amb un límit d'emmagatzematge. També cal fer esment d'aquesta eina en l'àmbit educatiu.

A continuació us deixo la meva primera presentació de Prezi, en la que parlo dels animals i la seva relació amb la llibertat. L'ésser humà realment comprén la frase conviure amb les animals?

Tutorial Prezi 2013.

Web oficial Prezi

Tarda a l'Auditori!

El divendres 25 d'octubre vaig anar a l'Auditori a veure  l'OBC i el concert per a clarinet de Mozart.
Dirigit per Salvador Mas, el cant a la fraternitat, va estar emmarcat per dues obres: Mozart i la Missa de Schubert. 

El concert va començar a les 20:30H. a la sala 1- Pau Casals.

La primera part del concert va comptar amb l'intervenció de Laura Ruiz Ferreres amb el seu clarinet i l'acompanyament del Cor Madrigal, i amb Yann Beuron i Jan Petryka com a tenors i José Antonio López, baríton. 

Isabel Monar, soprano i Marina Rodríguez-Cusí, mezzosoprano, van aparèixer a la segona part amb l'acompanyament del Cor Lieder Càmera.

Per visitar la pàgina de l'Auditori clica aquí





dijous, 24 d’octubre del 2013

Anàlisi del blog "El blog de l'AmpA escola Vinyet"


el bloc de l'AmpA escola el vinyet, escrit per l'Associació de Mares i Pares dels Alumnes de tercer l'Escola el Vinyet, és un blog de centre dirigit a les famílies dels alumnes, als mestres i tot aquell que estigui interessat en l'educació i en el funcionament d'aquella escola i vulgui aprendre.

Està conformat, principalment, per entrades de textos i fotografies. Aquestes entrades acostumen a combinar el text introductori i/o explicatori amb fotografies, vídeos o diapositives.

Utilitzen una plantilla personalitzada, de fons clar amb línies diagonals de colors i amb una capçalera de color blanc amb el nom del blog i el dibuix de dos infants. 

En quant a la seva estructura, hi ha una gran quantitat de gadgets, la majoria situats a la part inferior (els nostres blogs, blogs interessants, subscriu-te al blog, gent en línia, arxiu del blog, seguidors, núm. de visites...). També tenen gadgets a la part dreta com per exemple: el més vist, els darrers comentaris,  mini-jocs infantil i primaria... Destaca la petita pantalla de la part superior on hi ha les notícies més rellevants o destacades del blog, junt amb una agenda de l'AMPA de l'escola Vinyet. El blog està regit pels Drets d'autor (Copiright). Les etiquetes, ques es troben a la part dreta, esta organitzades per temes.

En la part superior hi ha un menú de nou pàgines: La pàgina principal, on pengen principalment notícies d'educació, la pàgina de l'AMPA, on tracten temes relacionats amb la junta de l'AMPA, el menjador, els canguratges, les extraescolars i els models i formularis, la pàgina del menú, on està penjat el menú del menjardor, la pàgina de la mediateca, on es pengen les fotografies i els vídeos, la pàgina de "els nostres blogs"i la "d'enllaços", la pàgina de l'escola, en la que hi ha penjada informació relacionada amb el centre, i per últim les pàgines "sobre el blog" i "materials".

Les entrades no tenen comentaris, però si més d'un "me gusta"

Anàlisi del blog "La despensa de Leonardo"


La despensa de Leonardo, escrit pel Departament de Dibuix del IEDA, és un blog de professor dirigit als mestres, sobre tot als de l'àmbit del dibuix.

Està conformat, principalment, per entrades de textos, fotografies, presentació d'imatges, diapositives i vídeos dels YouTube. Aquestes entrades acostumen a combinar el text introductori i/o explicatiu amb fotografies, vídeos o diapositives.

Utilitzen una plantilla personalitzada, de fons blanc i una capçalera amb una fotografia del dibuix del perfil d'un home. Els colors predominants són el blanc, el marró i el blau.

En quant a la seva estructura, hi ha una gran quantitat de gadgets (categorías, entradas recientes, archivos, agenda artísitca, portal web del IEDA, seguir el blog por e-mail, agenda cultural de RTVE,  núm. de visites...). També tenen a la part esquerra una llicència CreativeCommons. Les etiquetes que utilitzen són les anomenades etiquetes de núvol.

En la part superior hi ha un menú de set pàgines: La pàgina principal (Home), en la que les entrades solen proposar eines i programes de dibuix i tecnologia per utilitzar amb l'alumnat, la pàgina "sobre este blog", on hi ha una presentació del blog i una declaració d'intencions, la pàgina "1º bachillerato", on es pengen entrades de dibuix tècnic i artístic, cultura audiovisual i volum, orientat a nens de primer de batxillerat, la pàgina "2º bachillerato" en la que hi ha activitats i informació sobre diseny i dibuix tècnic i artístic, la pàgina "despensa de recursos", on pengen recursos de cultura audiovisual, dibuix artístic, diseny, volum i dibuix tècnic, la pàgina "Zona online", on es penjan vídeos, mitjans audiovisuals, fotografíes, diseny 2D i 3D... Per últim la pàgina "agenda cultural", que la conforma el noticiari sobre esdeveniments artístics i activitats culturals.

Les entrades no solen estar comentades.



dimecres, 23 d’octubre del 2013

Anàlisi del blog "tic-tac, aprenem"


tic-tac, aprenem, escrit per la professora Mª Carmen Devesa i els seus alumnes de tercer cicle, és un blog professor-alumnes dirigit a les famílies dels alumnes, als mestres i tot aquell que estigui interessat en l'educació i en aprendre.

Està conformat, principalment, per entrades de textos, fotografies en format presentació, diapositives i vídeos dels YouTube. Aquestes entrades acostumen a combinar el text introductori amb fotografies, vídeos o diapositives.

Utilitzen una plantilla personalitzada, de fons clar i amb una capçalera d'una fotografia amb materials de dibuix. Els colors predominants són el rosa i el blanc.

En quant a la seva estructura, hi ha una gran quantitat de gadgets (traductor, codi QR, google apps de l'escola, l'aula virtual, tasques i treballs, un rellotge, àlbums de Picasa, el temps, núm. de visites...). També tenen gadgets dels blogs als que segueixen i a la part inferior esquerra tenen una llicència CreativeCommons. Les etiquetes que utilitzen són les anomenades etiquetes de núvol.


En la part superior hi ha un menú de sis pàgines: La pàgina principal, en la que les entrades solen parlar dels treballs que es fan a classe, la pàgina de projectes, on les entrades són links en forma d'imatges, la pàgina de famílies, on es pengen entrades que tenen com a objectiu orientar a les famílies per educar bé als seus fills, la pàgina de recursos en la que hi ha lliçons didàctiques, la pàgina d'eines 2.0, on les entrades són d'un caire més informatiu i explicatiu sobre la utilització de les eines 2.0, i per últim la pàgina tutorials, que la conformen diapositives i arxius d'audio.

No totes les entrades del blog tenen comentaris, però no és extrany que les comentin.

dimarts, 22 d’octubre del 2013

Percepció visual a l'aula d'Educació Visual i Plàstica

Avui a la classe de plàstica hem experimentat amb els colors i les seves gammes. Hem jugat amb els tres colors primaris (blau, groc i magenta), el blanc i el negre, i hem experimentat la gran varietat de colors que de la combinació d'aquests sortia.

Ha sigut una gran activitat de percepció visual, d'observació i sobretot d'imaginació!

També hem fet classe de música amb guitarres! Cada persona havia de portar una guitarra i el professor de música ens ha ensenyat tres acords: mi, la, re. Un cop sabíem els acords, en ha ensenyat a tocar algunes cançons infantils que només utilitzen aquests tres acords i, es podria dir que ens en hem sortit prou bé!

dissabte, 19 d’octubre del 2013

Presentacions "PowerPoint"

A l'última classe de GTIC vam parlar de les presentacions "power point" i de la seva aplicació en l'àmbit educatiu. Vam veure diferents estils de presentacions, des de presentacions que tenen com a principal objectiu emocionar  fins a presentacions d'un caire més informatiu. 

També vam conèixer els principals errors que es cometen davant l'elaboració d'una presentació, i suggeriments per crear la millor presentació  tenint en compte quin es l'objectiu d'aquesta.

Per aplicar això a l'àmbit de l'educació vam veure exemples de presentacions. Algunes tenien l'objectiu de donar suport al mestre davant d'una reunió de pares i d'altres eren una eina que el professor podia utilitzar per explicar nous coneixements.

Avui publico un resum de les presentacions PowerPiont. La informació que hi apareix l'he extret del blog de GTIC.

Presentacions Power Point by mariatl3

La cultura lliure, el programari lliure i les llicències Creative Commons

A l'aula de GTIC, hem treballat les llicències Creative Commons, i un cop definides i explicades ens hem disposat a crear-ne una pel nostre blog.

Per fer-ho primer he entrat a Creative Commons i he creat una llicència. Un cop creada, per tal d'inserir-la al meu blog, he seguit els següents passos: disseny - afegir un gadget - HTML/javaScript. Un cop arribat aquest punt he enganxat el codi de la meva llicència i he guardat el gadget a la part inferior del disseny del blog.

A continuació us deixo els apunts sobre la cultura lliure, el programari lliure i les llicències Creative Commons, que he realitzat urilitzant els apunts de la classe de GTIC i el bloc de GTIC.


També publico un video que tracta el tema del programari lliure i que el podeu trobar a la pàgina http://www.edu3.cat



Els RSS

A la classe de GTIC ens han ensenyat una forma de visitar les pàgines web del nostre interès d'una manera ràpida, utilitzant l'RSS.

Així, un cop he entés el significat i funció dels RSS,  m'he disposat a inserir un en el meu blog per tal de que tots aquells que estiguessin interessats i poguessin accedir d'una manera ràpida i senzilla.

Per fer-ho he seguit els següents passos: Disseny - Afegir un gadget - feed. Per configurar el gadget he enganxat l'URL del meu blog i li he donat a guardar.

A continuació deixo un petit resum sobre els RSS. La informació que hi apareix és una barreja entre els apunts de classe de GTIC i el bloc de GTIC.

LRSS by mariatl3

dilluns, 7 d’octubre del 2013

"Vídeo y educación" Joan Ferrés

A l'aula de GTIC hem treballat alguns dels capítols del llibre "Vídeo y educación" de Joan Ferrés.

Hem analitzat tres dels seus capítols: "Un nuevo hombre" (pàg. 23) "Un nuevo modo de conocer" (pàg. 25) "Un nuevo lenguaje" (pàg, 27).



"Un nuevo hombre": Aquest capítol parla dels hemisferis i de la rellevància que la societat els hi atorga. 

L'hemisferi dret del cervell controla les emocions, i contràriament, l'hemisferi esquerra, controla la part mes analista i racional de l'ésser humà. En la societat occidental l'hemisferri esquerra va anar adquirint importància, però actualment és l'hemisferi dret el que predomina.

"Un nuevo modo de conocer": Aquest capítol parla de les diferents maneres de concebre el món, i com aquest s'emmotlla al pensament dels qui el conformen. 

Es a dir, en l'antiguitat, quan l'hemisferi esquerra predominava sobre el dret, la importància estava en la part racional de la concepció del món. Avui en dia, quan l'hemisferi dret és el predominant, la concepció del món i de les coses és basa en les emocions.

"Un nuevo lenguaje": Aquest capítol parla de com el concepte, provoca una emoció, a partir d'un procés en el que intervenen les dos hemisferis del cerval.

diumenge, 6 d’octubre del 2013

Un dilluns qualsevol

A continuació us deixo un vídeo del YouTube anomenat "un dilluns qualsevol" en el que es resumeix la història del dilluns d'un estudiant. Aquest vídeo, que he realitzat junt amb la meva companya de GTIC, Judith Roca, ha sigut la meva primera experiència com a editora i creadora d'un vídeo de YouTube.

Per fer-ho primer vam gravar les diferents escenes que volíem que sortissin al vídeo.Un cop gravades, vam entrar al nostre canal de YouTube i vam editar el vídeo (juntar les escenes i tallar les parts inecesàries, posar text i música al vídeo...). Un cop editat el vam penjar a la web YouTube i agafant el seu codi embed ara el publiquem al blog també.

Per saber més sobre l'editor de vídeo de Youtube clica aquí

dimarts, 1 d’octubre del 2013

Noteflight

Avui a classe de música hem utilitzat el programa Noteflight (http://www.noteflight.com), que et permet crear qualsevol cançó i melodia d'una manera ràpida i senzilla.

En el nostre cas, hem fet una de les cançons populars infantils més conegudes, la cançó francesa Frere Jacques.

Per escoltar la cançó amb lletra completa clica aquí