dijous, 26 de setembre del 2013

Netvibes i marcadors de Google Chrome

Avui he creat el meu compte a Netvibes, un servei web que actua com un escriptori virtual personalitzat i que permet la ràpida configuració d’una pàgina d’inici que contingui Feeds Favorits, notes de text, informació meteorològica, de borsa... 

Per crear el meu compte he entrat a la pàgina web www.netvibes.com i m'he registrat amb el nom de mariatl. Un cop registrada, he organitzat el meu escriptori amb les widgets que amb més freqüència visito, podent així accedir-hi d'una forma molt més fàcil i ràpida. Per afegir les widgets que no sortien suggerides al menú Netvibes, he entrat a la pàgina web que m'interessava seleccionar i he copiat la seva font RSS. Un cop fet, l'he enganxat al menú Netvibes i l'he afegit al meu escriptori personalitzat.

Tot i això he consultat un video tutorial al YouTube que explicava el funcionament de la pàgina: https://www.youtube.com/watch?v=6dzFoqC4SrM

Una altra manera de tenir una bona organització del teu escriptori és crear marcadors al Google Chrome i organitzar-los per carpetes. Tot i que hi ha moltes maneres de fer-ho, jo vaig optar per la que s'explica al següent video de YouTube,  http://www.youtube.com/watch?v=3XNmV37Tfv0 


dimecres, 25 de setembre del 2013

Les webquests

"La Webquest és un model d'aprenentatge per propiciar l'ús educatiu d'Internet, basat en l'aprenentatge cooperatiu i en processos de recerca per aprendre." http://platea.pntic.mec.es/~erodri1/QUE%20ES.htm

Consisteix en una recerca guiada d'informació, majoria de la qual prové d'Internet.


El video mostrat a continuació ens presenta als alumnes d'una escola d'Esplugues de Llobregat utilitzant les Webquests. L'he penjat copiant el seu codi embet i engantxant-lo a una entrada en format HTML.

Edu3.cat

Els blogs

Aquí us deixo publicat un document amb informació bàsica sobre els blogs extreta dels apunts de classe  de GTIC i del blog de GTIC.

Els blogs by mariatl3

Google drive i els treballs col·laboratius amb suport TIC

Després d'haver experimentat per primera vegada amb GoogleDrive, aqui deixo publicat un petit treball sobre els ordinadors portàtils i els libres digitals. 

Aquest treball, compost per un document de word, una presentació i un petit formulari amb preguntes relacionades amb el tema, l'he realitzat, junt amb les meves companyes, utilitzant el GoogleDrive, un programa que permet treballar en grup sense la necessitat d'estar presencialment amb les persones que el conformen. Primer vam fer el document i, un cop acabat aquest ens vam disposar a crear la presentació i el formulari. Aquesta publicació també conté un full de càlcul per emmagatzemar les respostes del formulari.

Treballar amb el Drive no em va suposar greus problemes però alhora de publicar el treball al bog se'm van presentar complicacions: la mida del document i la presentació eran irregulars, el primer era molt petit i la segona massa gran. Per solucionar-ho vaig modificar l'amplada i l'alçada del link html posant-les a 500.




Treballs co·laboratius amb suport TIC"

"Les TIC, aprofitant les capacitats que tenen de treball on-line, poden facilitar les interaccions entre els components del grup, l'intercanvi d'idees i reflexions pròpies del treball col·laboratiu. També ens poden ajudar en la creació dels documents que seran compartits per tots els components del grup i finalment, si cal, es publicaran a la Xarxa.


Molts programes on-line ens ofereixen avui en dia la psosibilitat de col·laborar amb altres usuaris i crear de manera compartida, google drive és un d'ells però, per exemple també podem citar Zoho o el mateix prezi o...."

dimarts, 17 de setembre del 2013

Primer contacte amb el blog

Hola, em dic Maria i sóc estudiant de primer curs d'Educació Infantil de la Blanquerna. Avui he creat el meu primer blog, on penjaré les activitats, treballs i resums que durant el primer semestre faci a classe de GTIC, així com treballs d'altres assignatures o entrades de temes que trobi interessants.