diumenge, 24 de novembre del 2013

Conferència sobre les pissarres digitals i concert "Com sona?"

El divendres dia 15 de novembre, a l'Auditori de la Universitat i organitzat des de l'àrea de GTIC, es va realitzar una xarrada sobre les pissarres digitals i els recursos digitals en general, adaptats a la educació.

Defenien que tant les pissarres com altres eines digitals ajudaven i milloraven el procés d'aprenentatge de l'infant, fent les tasques més dinàmiques i interactives.

Al llarg de l'explicació posaven fotografies i vídeos que exemplificaven i defenien l'us d'eines digitals a les escoles per tal de facilitar i millorar l'educació.

Aquell mateix dia també vam gaudir del concert "Com sona?", una companyia d'espectacles musicals per a infants de 0 a 3 anys



dimarts, 12 de novembre del 2013

Visita al MNAC

Avui, hem anat de visita al MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya).  La sortida tenia com a principal objectiu mostrar l'art des del punt de vista dels infants sense oblidar la mirada del mestre, és a dir, la visita pretenia mostrar el punt de vista dels nens i nenes vers l'art i els recursos del mestre per ensenyar-la.

Hem arribat al museu a les 16:30H i hem començat la visita. Aquesta consistia en un recorregut per algunes de les sales d'escultura del museu i acabava a un taller d'aquest on la guia ens ha presentat diversos jocs relacionats amb l'art i que els nens i nenes realitzen. La visita ha acabat a les 18:00H. 



dilluns, 11 de novembre del 2013

Conferència d'en Jaume Cela i travessa d'orientació

Avui hem començat les activitats de la setmana de pràctica i reflexió educativa.

A les 8:30 del matí en Jaume Cela, professor i escriptor, ha vingut a la nostra facultat a fer una conferència i reflexió sobre l'educació i els quatre reptes a l'escola d'avui. Un cop la conferència ha acabat ens hem dirigit als ferrocarrils catalans per continuar amb les activitats.

La segona activitat era una travessa d'orientació que comprenia des del Baixador de Vallvidriera fins a Sant Cugat. L'activitat, proposada des de l'àrea d'educació física, consistia en una caminada per la muntanya que tenia com a finalitat gaudir d'un dia  al medi natural i conèixer un bon recurs de treball interdisciplinar a l'escola.

Aquesta última activitat començava a les 11:00H del matí i ha acabat amb l'arribada a Sant Cugat a les 15:15H. Un cop allà hem agafat els ferrocarrils catalans i ens hem dirigit a casa!


dimarts, 5 de novembre del 2013

Llum i color a l'aula de plàstica

La setmana passada a l'aula d'educació Visual i Plàstica vam treballar al voltant de la llum i el color.

El dimarts 29 d'octubre, vam dur a terme un dibuix de còpia d'una flor. Jo vaig utilitzar una margarida de tons càlids, però hi havia altres flors com la rosa o l'orquídia. Un cop observats els diferents colors i formes de la nostra flor, ens vam disposar a pintar-la utilitzant pintura dels tres colors primaris i les seves barreges junt amb el blanc i el negre. Un cop acabat això vam retallar la nostra flor i la vam deixar assacar.

Dijous 31 d'octubre, l'activitat va girar al voltant de la llum i els seus efectes. Utilitzant paper D-4 i unes tisores vam crear diferents formes i objectes en dimensió 3D, que més tard vam enfocar amb una llanterna fent que es reflectissin a la paret o al sostre.


Google Sites

Segons la viquipèdia, Google Sites és una aplicació en línia que permet crear un lloc web o una intranet i permet compartir informació amb facilitat per veure-la i editar-la per un grup reduït de col·laboradors o amb tota la seva organització, o amb tothom. També hi pots incloure gadgets. 

A la classe de GTIC vam fer ús d'aquesta eina, i en petits grups vam crear la nostre Google Sites personalitzada. Per fer-ho, vam entrar al nostre compte de Gmail i un cop allà vam dirigir-nos a l'apartat de Google Sites. Seguidament vam clicar l'opció "crear un nou site" i vam escollir el seu nom, disseny, plantilla, tema... Un cop creat el nostre site ens vam disposar a afegir-hi informació. 

Per veure el nostre Google Site "L'Escola d'Infantil" clica la imatge que apareix a continuació.


També us adjunto un vídeo tutorial de YouTube en el que explica detalladament com crear i editar una Google Sites